AKTUELLT

Doug Seegers – ”Ramblin’ Man”

”Sings Hank Williams” är titeln på Doug Seegers kommande, fantastiska album som släpps den 26 maj!
Att Doug Seegers på sin femte skiva ägnar ett helt album åt att hylla ikonen Hank Williams borde inte komma som en överraskning för någon som lyssnat på honom. Doug har inte bara lyssnat på, lärt av och inspirerats av ”the Hillbilly Shakespeare”. Faktum är att ända fram till det omvälvande Jills Veranda-avsnittet gick Doug under artistnamnet Duke The Drifter, en är parafras på Luke The Drifter, Hanks alter-ego som gospelartist.

På ”Sings Hank Williams” är Doug och hans medmusiker inte ute efter att återuppfinna hjulet. Här finns inga radikala omarbetningar eller effektsökande nyarrangemang. Här handlar det om en ren, oförfalskad hyllning till Mäster Hank. Ett drömprojekt för Doug Seegers, som egentligen inte haft någon annan ambition än att sprida Hank Williams låtskatt till en ny publik. Och ha kul under tiden. För kul har de alldeles uppenbart haft i studion, spelglädjen och kärleken är inte att ta miste på.

Första smakprovet på albumet får ni redan idag med singeln ”Ramblin’ Man”.

I början av juni åker Doug Seegers ut på en omfattande Sverige-turné.

_______________________________________

2014 medverkade Doug Seegers i sista avsnittet av SVT-serien ”Jills veranda, Nashville” där han upptäcktes av Jill Johnson, Magnus Carlson och TV-teamet på ett härbärge i Nashville. Jill, Magnus och Doug själv spelade in hans egen låt ”Going Down To The River” i Johnny Cash legendariska studio Cabin Studio.

Låten och Dougs öde har väckt ett enormt gensvar hos tittarna och countryälskare i Sverige och resten av världen. Debutalbumet ”Going Down To The River” sålde snabbt platina och toppade den svenska albumlistan inte mindre än tre gånger.

2016 var ett fullbokat år för Doug, då han släppte albumet ”Walking On The Edge Of The World” samt gjorde en utsåld sommarturné här i Sverige. En turné på 60 spelningar som enligt media gjorde honom till den hårdast arbetande artisten i Sverige denna sommar!

Hösten ägnade Doug åt att vara hemma i Nashville, skriva musik och en Europa-turné. I slutet av november var han tillbaka i Sverige för en kortare julturné.

Sedan debuten med ”Going Down To The River” har långa turnéer i Sverige har varvats med prestigefyllda spelningar i Europa och USA. Doug har dessutom hunnit med att spela in ett duettalbum med Jill Johnson (”In Tandem”) och ett album med julsånger (”Let’s All Go Christmas Caroling Tonight”).

INSTAGRAM

LYSSNA

VIDEO

KONTAKT

Johanna Boström Stone
Senior Project Manager
+46 (0) 8 714 33 55
johanna.bostromstone@umusic.com

DELA