AKTUELLT

Äntligen en ny skiva med Elisa!

Efter år av turnerande, både som soloartist och med dansbandet Elisa´s, programledaruppdrag, tv-framträdanden, Let’s Dance med mera är det nu dags för ett nytt soloalbum.

-”Efter att jag under en period ägnat mig åt andra projekt kände jag en stark längtan efter att skapa ny musik”, säger Elisa när hon nu släpper sitt första album på engelska; Roses in the rain.

-”För mig innebär titeln att de dagar då livet ser grått ut och man tror att ingen ser en kan vara de dagar då man växer allra mest.”

Skivan har vuxit fram under det senaste året och Elisa beskriver den som att hon har kvar sina musikaliska rötter men också vågat vara öppen för att leka med nya influenser.

-”Det känns som att jag har utvecklats på bredden när jag sökte mig på djupet”.

Hela albumet är på engelska.

-”Förra sommaren sjöng jag ‘av en slump’ in en låt på engelska i studion. Det kändes både naturligt och roligt och jag blev inspirerad att testa mer. Jag började skriva på engelska och kände en helt ny frihet i det”.

Under vintern har Elisa jobbat tillsammans med flera etablerade låtskrivare för att ta fram material till albumet. Det har en varit ett intensivt arbete för att på djupet få fram den rätta känslan.

-”Jag har haft möjlighet att få jobba med fantastiskt fina personer som var och en har hjälpt mig att plocka fram olika sidor hos mig. Det har varit en utvecklande tid, både musikaliskt och personligt.”

Producent för skivan är Amir Aly. Amir producerade även Elisas första soloskiva Leva och han var ett självklart val även denna gång.

-”Med sitt lugna, varma sätt skapar han en trygg stämning, vilket gjort att jag vågat gå in i känslan och vara mig själv”, berättar Elisa. ”Amir ser helheten samtidigt som han är noggrann med detaljerna. Vi gillar båda tidlöst organiskt sound och det har fått prägla skivan”.

-”Jag är tacksam över att ha fått jobba med alla dessa inspirerande människor som förvaltat mitt uttryck på ett så fint sätt. Det har blivit själva kärnan i musiken. Jag ser fram mot att få dela med mig av detta.”

I höst får vi se ännu en sida av Elisa då hon iklär sig rollen som Maria i The Sound of Music. En roll som Elisa länge drömt om att få spela. Musikalen spelas på Nöjesteatern i Malmö med premiär den 29/9-17.

—-

Elisa Lindström, född och uppvuxen i Töreboda Västergötland, har sedan hon var barn haft musiken som en stor och självklar del av livet.

-”Så länge jag kan minnas har jag drömt om att bli sångerska”, säger Elisa. ”Jag har alltid lyssnat på musik och det spelades och sjöngs mycket i mitt hem.”

Musiken är något som gått i arv i generationer och Elisa fick, tillsammans med sin syster, tidigt följa med mamma och morfar på olika spelningar och sånguppdrag runtom i bygden och då även spela trumpet.

-”I och med att jag varit ute och uppträtt sedan jag var liten känns det naturligt. Mötena med människor berikar verkligen mitt liv och jag hoppas att jag alltid får ha denna möjlighet.”

Trots att Elisa fortfarande är ung har hon på grund av sin starka drivkraft uppnått mycket. Vid sidan av familjens spelningar sjöng hon i flera olika konstellationer och sitt första band startade hon redan i högstadiet.

När hon sedan gick musikgymnasiet bildade hon dansbandet Elisa’s tillsammans med några vänner, ett band som snabbt erövrade en stor och bred publik.

Bandet slog igenom genom att vinna SVT:S Dansbandskampen 2010. Därefter har de släppt 6 st album och kammat hem en hel rad priser och utmärkelser: 2 Grammisar för Årets dansband, 5 Guldklavar (varav 3 för Årets sångerska) och Svensktoppsplaceringar.

Parallellt med detta gav Elisa ut sin första soloskiva, medverkade i Melodifestivalen samt erhöll Stickan Andersson-stipendiet. 2013 ledde hon sin kör till seger i TV4:s Körslaget.

Elisa har, både som soloartist och tillsammans med sitt band, medverkat i ett stort antal större TV-produktioner. Hon har även visat prov på programledaregenskaper, då hon tillsammans med Thomas Deutgen ledde Tack för dansen.

2016 vann Elisa Let’s Dance.

”Jag har alltid letat nya sätt att uttrycka min kreativitet och att få lära mig dansa hjälpte mig verkligen vidare i detta”, berättar hon.

Den 25/8 släpps Elisas nya album Roses in the rain.

Lyssna på nya singeln här:

INSTAGRAM

LYSSNA

VIDEO

KONTAKT

Robert Olausson
Senior Project Manager/Press/Media
+46 (0) 8 714 33 55
robert.olausson@umusic.com

Ulrika Hammar
Bokningsagent
+46 (0) 8 714 95 14
ulkrika.hammar@umusic.com

DELA