AKTUELLT

Senast Jill Johnson släppte ett album med egenskrivet material var 2012 och åren efter det har nog varit den mest succékantade och händelserika tiden i hennes karriär hittills! Två säsonger av Jills veranda, tre säsonger med krogshow, en storbandsplatta och en duettplatta med Doug Seegers och däremellan en mängd spelningar runtom i Sverige och Europa.

Framgångarna har inneburit en stor glädje för Jill, men också väldigt mycket arbete, vilket ledde till att hon förra hösten bestämde sig för att hon behövde en paus, ett andrum. Och också tid för att skriva ny musik.

Pausen blev lite längre än planerat men ur vilan och de nya krafterna föddes inspirationen och när låtarna till slut kom, då fullkomligt flödade det och efter en aprilvecka i Nashville och Austin kom Jill hem med låtar till ett helt album. Låtar som blev till skivan som släpptes den 23 september 2015; “For You I’ll Wait”. “

På ”For You I’ll Wait” har Jill samarbetat med flera av USA:s absolut främsta låtskrivare, givetvis Liz Rose med – en kär vän till Jill som är flerfaldigt Grammy-nominerad – och även Gabriel Kelley och bland annat prisbelönta Nathan Chapman, Kate York och Lori McKenna. En ny bekantskap är begåvade Emily Shackelton, som medverkade på första singeln ”Gotta Love Me More”.

På skivan tog Jill på sig producentrollen och tillsammans med sin gode vän och mångåriga producent Amir Aly har de skapat ett album fyllt av fantastiska låtar med stark musikalitet. Hela skivan är inspelad tillsammans med Jills musiker som har spelat med henne under flera år, detta bidrar till den självklara ljudbilden.

I samband med att albumet släpptes var det även premiär för turnén ”For You I’ll Wait” som tog ut Jill på över tjugo kritikerhyllade konserter runt Sverige!

Förutom albumsläpp och turné, så medverkade Jill även i TV4:s Så mycket bättre tillsammans med Danny Saucedo, Lisa Ekdahl, Little Jinder och Tommy Nilsson under höst. I programmet så tolkade Jill bland annat Tommy Nilssons s ”Öppna din dörr” som i hennes version fick namnet ”Open Your Heart” som sedan den släpptes legat högt på radiolistan och ligger 1:a på Svensktoppen sedan 10 veckor!

Under våren 2017 tar Jill en timeout innan sensommarens jubileumsturné, då hon och hennes band firar 10 år och sedan höstens show ”That’s Life” på The Theatre i Göteborg, som har premiär den 9 november.

”For You I’ll Wait” är även nominerat till en Grammis 2017.

INSTAGRAM

LYSSNA

VIDEO

KONTAKT

Johanna Boström Stone
Press/Media
+46 (0) 8 714 33 55
johanna.bostromstone@umusic.com

KONTAKT

Sussie Holm
Bokningsagent/Mangement
+46 (0) 8 714 33 52
sussie.holm@umusic.com
DELA